finom és egészséges

2018.11.04. 18:24

Jó hírünk van, ha szereti az édesburgonyát

És ha szeretne egy picit fogyni.

Azt eddig is tudtuk, hogy nagyon egészséges, azonban most 3 bizonyítékot is találtunk arra, hogy az egyik kedvenc őszi zöldségünk a fogyást is segíti! – írja a Mindmegette.

1. TERMÉSZETESEN ÉDESEK

Az édesburgonya természetes cukrot tartalmaz (100 g/4,2 g), tehát sokkal jobb a testének, ha cukorka, csoki, vagy egy zacskó csokis keksz helyett például diós édesburgonyát nassol. Az édességadagját így is megkapja, de sokkal kevesebb cukrot visz be a szervezetébe, mintha más nasihoz nyúlna!

2. SZABÁLYOZZÁK A VÉRCUKORSZINTET

Tudta, hogy az édesburgonyát még cukorbetegek is fogyaszthatják? A zöldség ugyanis olyan vegyületet tartalmaz, ami növeli a vércukrot szabályozó hormon szintjét a szervezetben. Sőt, egyes kutatások azt is kimutatták, hogy mivel alacsony (50) a glikémiás indexe, lassabban bomlik le az emésztőrendszerben, így az étvágyat is képes szabályozni.

3. SOK ROSTOT TARTALMAZNAK

A magas rosttartalmú ételek könnyebben eltelítenek, és hosszú órákig biztosítják jóllakottság-érzést, valamint az emésztést is segítik. Ennek köszönhetően valószínűleg vagy később nyúl nasihoz, mint általában, vagy egyáltalán nem. Ez azért elég jól hangzik, nem?

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!