21. századi lesz

2021.03.20. 15:12

Játszótér és fitneszpark épül a hűvösvölgyi Nagyréten

Folytatódik a hűvösvölgyi Nagyrét fejlesztése: Budapest egyik legnépszerűbb kirándulóhelyén április végére tematikus játszótér és szabadtéri fitneszpark épül.

Forrás: Shutterstock

A csaknem 30 millió forintos ökoturisztikai beruházás nyomán tematikus játszótérrel és szabadtéri fitneszparkkal is gazdagodik a terület, amelyet a látogatók előreláthatólag április végén vehetnek majd birtokba – közölte a beruházó Pilisi Parkerdő Zrt.

Emlékeztetnek,

a Pilisi Parkerdő 2019-ben kezdte meg a Nagyrét átalakítását 21. századi színvonalú erdei pihenőhellyé.

Ennek első lépéseként még abban az évben megépült egy ingyenesen használható, szabványos kézilabdapálya a korábban leégett nagyréti büfé helyén.

A Pilisi Parkerdő egy VEKOP pályázat keretében, a Magyar Természetjáró Szövetséggel konzorciumban idén tovább folytatja a Nagyrét fejlesztését; a munkálatok ezen a héten kezdődtek el.

Az egykori mutatványos épületek helyén egy olyan tematikus játszótér épül, amely lehetővé teszi a játszva tanulást.

A játszótér berendezései környezetükbe harmonikusan illeszkedő, szobrászművészek által készített, színvonalas művészi alkotások, melyek formájukkal és anyagukkal is felidézik az erdő őshonos állat- és növényvilágát – közölte a beruházó.

Az erdészházat idéző, kombinált játszóvár, hintaállvány, valamint kombinált köteles mászókarendszer mellett rugós és billegő állatfigurák várják majd a rétre érkező gyerekeket.

A Nagyrét szolgáltatásait tovább gazdagítja az a szabadtéri fitneszpark, amelyet a gyalogút mentén alakítanak ki. A 4 állomásos, 12 sporteszközt magába foglaló szabadtéri „edzőterem” szigetszerű elrendezése biztosítja a szabadidős testmozgáshoz szükséges intimitást és a természetben végzett testmozgás élményét. A has- és hátpad mellett többek között fekvenyomó padot, kombinált bordásfalat, szörfözőt, párhuzamos korlátot, evezőgépet és dupla fekvőtámaszállványt is telepítenek a fejlesztés során.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!