Dekadens desszert

2017.11.01. 18:00

Isteni francia almatorta hűvös őszi estékre

Apró trükk a cudar idő ellen.

Az ősz nem múlhat el egy finom almás vagy körtés desszert nélkül. Most a Fanny Konyha magazinból ajánlunk egy francia almatorta-receptet.

Hozzávalók (8 szelethez):

A tésztához:

200 g liszt + a formához

100 g feldarabolt vaj + a formához

40 g kristálycukor

1 csipet só

A töltelékhez:

1,5 kg zöld alma

50 g kristálycukor

½ db citrom

1 tk őrölt fahéj

2 ek méz

1 A tésztához vegyítsük el a lisztet a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a feldarabolt vajat, valamint 2 ek jéghideg vizet, és alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük a hűtőbe 30 percre.

2 Nyújtsuk ki 2 db alufólia között 1 cm vastag körré. Béleljünk ki vele egy kivajazott, liszttel meghintett, kapcsos tortaformát, és ismét tegyük a hűtőbe 30 percre.

3 Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat. A felét vékonyan szeleteljük fel, tegyük félre. A többit reszeljük le, és tegyük lábasba. Szórjuk meg a cukorral, és lassú tűzön pároljuk néhány percig. Azután hagyjuk kihűlni, majd simítsuk a tésztalapra.

4 Rendezzük el a reszelt almán az almaszeleteket, locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, végül hintsük meg a fahéjjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 40 percig, majd locsoljuk meg 1 ek mézzel, és süssük további 5 percig. Hagyjuk langyosra hűlni. Csorgassuk rá a maradék mézet, azután hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc + hűtés

Egy szelet: 280 kcal

Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock.com

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!