2017.11.01. 18:00
Isteni francia almatorta hűvös őszi estékre
Apró trükk a cudar idő ellen.
Az ősz nem múlhat el egy finom almás vagy körtés desszert nélkül. Most a Fanny Konyha magazinból ajánlunk egy francia almatorta-receptet.
Hozzávalók (8 szelethez):
A tésztához:
200 g liszt + a formához
100 g feldarabolt vaj + a formához
40 g kristálycukor
1 csipet só
A töltelékhez:
1,5 kg zöld alma
50 g kristálycukor
½ db citrom
1 tk őrölt fahéj
2 ek méz
1 A tésztához vegyítsük el a lisztet a cukorral és a sóval. Adjuk hozzá a feldarabolt vajat, valamint 2 ek jéghideg vizet, és alaposan gyúrjuk össze. Ezután tegyük a hűtőbe 30 percre.
2 Nyújtsuk ki 2 db alufólia között 1 cm vastag körré. Béleljünk ki vele egy kivajazott, liszttel meghintett, kapcsos tortaformát, és ismét tegyük a hűtőbe 30 percre.
3 Az almákat hámozzuk meg, távolítsuk el a magházukat. A felét vékonyan szeleteljük fel, tegyük félre. A többit reszeljük le, és tegyük lábasba. Szórjuk meg a cukorral, és lassú tűzön pároljuk néhány percig. Azután hagyjuk kihűlni, majd simítsuk a tésztalapra.
4 Rendezzük el a reszelt almán az almaszeleteket, locsoljuk meg a citrom kifacsart levével, végül hintsük meg a fahéjjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 40 percig, majd locsoljuk meg 1 ek mézzel, és süssük további 5 percig. Hagyjuk langyosra hűlni. Csorgassuk rá a maradék mézet, azután hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc + hűtés
Egy szelet: 280 kcal
Borítókép: VGstockstudio / Shutterstock.com