Szünidei élmények

2018.05.24. 17:23

Ingyen nyaralhatnak a gyerekek a Madarasi Hargita lábánál

Jövő keddig lehet jelentkezni az erdélyi ivói Erzsébet-táborba.

A nyaralásra minden magyarországi köznevelési és gyermekvédelmi intézmény jelentkezhet, az utazás és a programok is ingyenesek – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Az Erzsébet-program vakációs lehetőségeire idén először jelentkezhetnek magyarországi magyar gyermekek – olvasható a közleményben. Az ivói táborban a tanulói csoportoknak az 1000 forintos részvételi biztosítékon kívül a kirándulással egybekötött programok, az oda- és visszautazás, valamint az étkezés is ingyenes. Közölték továbbá: a határon túli kikapcsolódás Magyarország legnagyobb táboroztatási programjának keretében valósul meg, amelyet az alapítvány szervez.

 

Fotó: Erzsébet-táborok / Facebook

Ismertették: az ivói Erzsébet-tábor június 17. és szeptember 1. közötti turnusaira minimum 29, maximum 145 gyermekből álló csoportokkal jelentkezhetnek az említett intézmények az erzsebettaborok.hu weboldalról elérhető E-Táborok online jelentkezési felületen – függetlenül attól, hogy részt vettek-e korábban az Erzsébet-táborok bármely programján.

A hétnapos, hat éjszakás erdélyi vakációs hetek vasárnap estétől szombat reggelig tartanak. A turnus magában foglalja az utazás idejét is, amelyet a nyertes iskolai csoportok kizárólag az Erzsébet-programnak fenntartott, hálókocsis vonatokon töltenek. A budapesti Keleti pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Fotó: www.erzsebettaborok.hu

A táborozók a turnusok hétfőjén, kora reggel érkeznek meg a gyergyószentmiklósi pályaudvarra, ahonnan különbuszokkal jutnak el az ivói nyaralás helyszínére, ahol hétfőtől péntekig programok várják a gyermekeket.

Az Erzsébet-program 35 ezer forint összegű étkezési Erzsébet-utalvánnyal járul hozzá a gyermekeket kísérő pedagógusok, felnőttek nyári iskolai szünidőben végzett munkájához.

A borítóképen a Madarasi Hargita látható. Forrás: Facebook / Madarasi Hargita / SHB Photo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!