5 tipp

2018.02.09. 15:42

Így marad sokáig friss az ágynemű

Ahhoz, hogy sokáig élvezhesse a pihe-puha érzést, a paplant és a párnát is megfelelően kell ápolnia.

A megfelelő pihenéshez nemcsak a jó ágy, a kényelmes matrac és az éjszakai nyugalom szükséges, hanem a megfelelő ágynemű is. Ha megtalálta a legpuhább, legjobb anyagú, kellemesen könnyű (vagy éppen nehezebb) párnát és paplant, akkor következhet a szakszerű ápolás. Ez garantálja ugyanis, hogy sokáig friss és üde maradjon az ágynemű.

  • A paplant, a párnát használat után egy ideig ne takarja le, és ha van rá lehetősége, szellőztesse is ki a nyitott ablaknál vagy a szabadban.
  • Válasszon kíméletes mosószert, és tisztítsa a többi ruhától elkülönítve. A fehérítővel viszont mindig csínján bánjon, mert idő előtt tönkreteszi az anyagot!
  • Ne töltse tele a mosógépet, attól ugyanis megtörnek a finom pamutrostok, és károsodik az anyag.
  • Szerezzen be személyenként három garnitúra ágyneműt, így mindig lesz egy a tárolóban, egy az ágyon, egy pedig a mosógépben. Ez segít abban is, hogy sokáig megőrizzék eredeti szépségüket a textilek.
  • Mielőtt a tárolóba teszi, mindig bizonyosodjon meg arról, hogy az ágynemű megszáradt. Ne rakja poros helyre, és óvja a tűző naptól is.
  • Az ideális ágyneműt nehezebb megtalálni, mint gondolná, sokan például hosszú éveken át kísérleteznek újabb és újabb darabokkal, amíg rátalálnak arra, ami se nem túl meleg, se nem túl hideg, hanem éppen megfelelő. Ahhoz viszont, hogy ez így is maradjon, megfelelő módon kell bánni vele: a fönti tippek azonban éppen ebben lehetnek a segítségére.

    Borítókép:  Demkat/Shutterstock

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!