egészséges finomság

2018.02.06. 14:29

Így készül a házi paleo kókuszjoghurt

Különleges, de mégis könnyen elkészíthető receptet mutatunk.

A házi joghurt, kókuszjoghurt készítése nem is olyan nagy macera, mint azt gondolnánk. A lényeg, hogy legyen egy helyünk „dunsztolásra”, és az alapanyagok kéznél legyenek. Innentől pedig már csak egy kis türelemre van szükség – az eredmény mindenképpen kárpótol majd.

Hozzávalók a Mindmegette receptjéhez:

4 dl kókusztej vagy kókuszkrém

1 ek méz vagy juharszirup vagy kókuszcukor

1 csapott kk agar-agar por vagy étkezési zselatin

2 kapszula probiotikum (pl. Bio-Kult)

Elkészítés:

A kókusztejet vagy krémet felforraljuk, majd visszahűtjük kb. 50 fokosra (az edény oldala legyen olyan meleg, hogy pont még tartani tudjuk).

Az agar-agart forró vízben feloldjuk és a tejhez öntjük, elkeverjük és beleszórjuk a probiotikus kapszulák tartalmát, hozzáadjuk a mézet, majd alaposan összekeverjük.

Kiforrázzuk az üvegeket és tetőket, majd egy-egy deci vízzel a mikróba tesszük őket és felforrósítjuk. Kiöntjük belőlük a forró vizet és beletöltjük a beoltott tejet.

A sütőt 40-50 fok közötti hőmérsékletre állítjuk és belerakjuk az üvegeket. Kb. 12 óra alatt készül el. Gyümölccsel a tetején kínáljuk.

Borítókép: Wikimedia Commons

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!