tipp

2019.05.14. 16:51

Így készítsen diétás forró csokit

Ha a munkanap végén átfázva érkezik haza, készítsen egy finom italt és pihenjen egy kicsit.

Forrás: Shutterstock

Bár májusban szívesen kortyolgatnánk a friss gyümölcsökből készült limonádékat és turmixokat, az esős időjárás miatt szívesebben vágyunk egy kellemes forró italra. Éppen ezért ajánljuk a Cookta oldalán talált forró csoki receptjét, amelyet a diétázók is fogyaszthatnak – írja a Maszol.

A forró csoki nem éppen egy kalóriaszegény ital, ám ha otthon készítjük el, akár a diétázók is fogyaszthatják. Ha a munkanap végén átfázva érkezünk haza, készítsünk egy finom italt és egy jó könyv vagy film „társaságában”, puha pléddel betakarózva pihenjünk kicsit.

Hozzávalók személyenként:

3 dl növényi tej

1 evőkanál kakaópor

1 teáskanál édesítő

1 kávéskanál étkezési keményítő

1 kávéskanál őrölt fahéj

2,5 dkg, legalább 70 százalékos étcsokoládé

Elkészítés:

Egy lábasban keverjük össze a kakaóport, az étkezési keményítőt. a fahéjat és az édesítőszert. Öntsük fel 1 dl tejjel és keverjük csomómentesre. Tegyük a tűzre, öntsük fel 2 dl tejjel, és kevergetve forrósítsuk fel.

Tördeljük bele a csokoládét, és addig kevergessük amíg teljesen felolvad, és besűrűsödik. Töltsük bögrébe és már fogyaszthatjuk is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!