Tenni kell az összetartozásért

2018.10.26. 12:00

Hevesi Kriszta: legyünk többször szerelmesek, mindig ugyanabba a személybe!

A szexuálpszichológus szerint sokszor a közösségi oldalakon bizonygatjuk a kapcsolatunk boldogságát ahelyett, hogy valóban tennénk érte.

Vajon mi lehet a hosszú és boldog párkapcsolat titka? Hevesi Kriszta az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában tárta fel a válaszokat, lehetséges megoldásokat erre a kérdésre.

„Az egyik, ami a hosszú és boldog párkapcsolathoz kell, az a tudás, mi az, ami kikezdi. Tehát mi indokolhatja, hogy sokkal kevesebb az elköteleződött párkapcsolat, mint 10-15 évvel ezelőtt.

Erre a közösségi oldalaink, valamint a sokkal több inger és csábítás a válasz”

– mondta a szakember.

Arra a felvetésre, miszerint azok a párkapcsolatok boldogtalanabbak, akikkel tele vannak a közösségi oldalak, Hevesi Kriszta úgy reagált: „erre mondja azt a pszichológia: bizonygatni azt kell, ami bizonytalan. A párkapcsolatokkal kapcsolatban tele vagyunk olyan illúziókkal, hogy amikor benne vagyunk, elhisszük, hogy a miénk jó és örökké fog tartani. És elfeledkezünk arról, hogy tenni kell érte” – emelte ki a szexuálpszichológus.

Hevesi Kriszta hangsúlyozta azt is, hogy egy kapcsolatban mindig szükség van újításokra. Ne csak a hétvégi bevásárlást csináljuk közösen, hanem

hozzunk új, közös élményeket, új izgalmakat a kapcsolatunkba.

„Nem adunk igazán figyelmet a másiknak” – figyelmeztetett.

Hozzátette, régi trükk, de igaz: hétköznap akár egy kávéra vagy ebédre fussunk össze a párunkkal, hogy megint úgy lássuk őt, ahogy megismertük, amiért pont őt választottuk ki.

A tartós párkapcsolat titka az, hogy többször szerelmesek legyünk, mindig ugyanabba a személybe – idézte fel egyik kedvenc mondását.

Hevesi Kriszta szerint az újdonságok mellett fontos az is, hogy a partnerünkkel hasonlóak legyünk, legyen hasonló az érdeklődési körünk.

A teljes beszélgetés:

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!