Praktikák

2018.10.08. 10:47

Hat immunerősítő tea az őszi megfázás ellen

Könnyebb a betegségeket megelőzni, mint kezelni.

A hűvösebb idő beköszöntével egyre gyakoribbak a megfázások, a köhögés, tüsszögés, orrfújás. A betegség elkerülése érdekében nem elég melegen öltözni, hanem a rendszeres testmozgásra és a táplálkozásunkra is oda kell figyelni. Könnyebb a betegségeket megelőzni, mint kezelni, ezért ilyenkor érdemes az immunrendszert erősítő táplálékokhoz nyúlni – írja a Maszol.

A tea nemcsak kellemes kísérője lehet a hűvösebb estéknek, bekuckózásoknak, hanem a szervezetünk számára hasznos vitaminokat és tápanyagokat is tartalmaz, ami segíthet megküzdeni a betegségekkel. Válasszunk az immunrendszert erősítő teák közül.

Gyömbértea

Különleges, kissé csípős íze miatt nem mindenki kedvence, ám az egészségünkre jó hatással van: erősíti a szervezet ellenálló képességét, felpezsdíti a vérkeringést, csillapítja a köhögést. Fontos tudni, hogy minél többet ázik a gyömbér, annál csípősebb lesz a teánk.

Csipkebogyótea

C-vitamin tartalma miatt véd a nátha ellen, megfázás esetén pedig segít enyhíteni a tüneteket, ezért ősszel nyugodtan kortyolgassuk. Készítése azonban trükkös: ne forró, hanem inkább meleg vízbe áztassuk.

Levendulatea

Szépítő és nyugtató hatása mellett erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyulladásokat így a hűvösebb idő beköszöntével is bátran fogyasszuk.

Pemetefűtea

Többek között megfázás, hurutos köhögés ellen ajánlják, ezért ha észleljük az első tüneteket érdemes gyakran meginni egy-egy csészényit.

Fekete tea

A benne található csersavaknak köszönhetően hatékonyan felveszi a harcot a vírusos megbetegedésekkel szemben, az antigének miatt pedig segít a gyulladások leküzdésében.

Hársfatea

Erősíti az immunrendszert, csillapítja a köhögést, a gyulladásokat, emellett nyugtató hatása is van.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!