Ország-világ

2020.08.07. 19:30

Fülöp Attila: 565 millióból újul meg 14 gyermekotthon

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy jövőképet kell biztosítani annak a 23 ezer gyermeknek, aki nem a vér szerinti családjában, hanem nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban nő fel.

Budapest, 2020. augusztus 7. Fülöp Attila, az Emberi Erõforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelõs államtitkára, Dunai Mónika fideszes országgyûlési képviselõ, Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere (Fidesz-KDNP) és Csapó Enikõ, a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola szakmai igazgató-helyettese (j-b) a Szociális és Gyermekvédelmi Fõigazgatóság felújított XVII. kerületi Bokréta lakásotthonában 2020. augusztus 7-én. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI / Illyés Tibor

Fotó: Illyés Tibor

Jövőképet kell adni a gyermekvédelem rendszerében élőknek – hangsúlyozta pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, miután látogatást tett a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 25 millió forintból felújított XVII. kerületi Bokréta lakásotthonában.

Fülöp Attila közölte: Budapesten 14 helyszínen 565 millió forintból újulnak meg a gyermekotthonok épületei. A fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek jobb, szebb környezetben élhessenek

– fűzte hozzá.

Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy jövőképet kell biztosítani annak a 23 ezer gyermeknek, aki nem a vér szerinti családjában, hanem nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban nő fel.

A kormány elkötelezett a mellett, hogy a gyermekvédelmet családközpontúvá tegye, ezért is indította el a Befogadlak programot – mondta. Fontosnak nevezte ugyanakkor, hogy a gyermekvédelemből felnőtt korban kikerülők meg tudjanak kapaszkodni, rendezett életet éljenek, munkával rendelkező, adófizető polgárok legyenek. Fülöp Attila utalt arra, hogy ezt segíti több, a közelmúltban indult program is.

A honvédelmi pályaorientációs Vértezd fel magad! programról szólva Fülöp Attila közölte: a kezdeményezés mind a 23 ezer gyermeknek jelent lehetőséget a sportolásra, a Magyar Honvédség megismerésére.

A gyermekvédelem rendszerében élő fiatalok és a vendéglátás összekötését célzó Mosolyt fakaszt elnevezésű programról azt mondta: a fiatalok megismerhetik a minőségi, stílusos vendéglátást, és a program lehetőséget ad az ahhoz kedvet érzőknek, hogy elhelyezkedjenek az ágazatban.

Fülöp Attila kiemelte azt is, hogy az egyházak egyre több területen vállalnak komoly feladatot a gyermekvédelemben.

Dunai Mónika, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a 12, főként kamasz elhelyezésére szolgáló mintegy százéves villaépület kívül-belül megújult és akadálymentessé vált.

A lakásotthonba a napokban teljesen új bútorzat is érkezik, és a tizenéves lakók kérésére egy éven belül az udvarra kültéri fitneszeszközöket is telepítenek – tette hozzá. „Rákosmente a főváros egyik leginkább fejlődő kerülete” – emelte ki Dunai Mónika, példaként említve, hogy az önkormányzat folyamatosan korszerűsíti az óvodáit, bölcsődéit és rendelőit.

A képviselő bejelentette azt is, hogy a Kelet-Pesti Tankerületi Központ 840 millió forintos központi költségvetési forrást kapott a városrész és Kőbánya iskoláinak felújítására.

Borítókép: Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, Dunai Mónika fideszes országgyűlési képviselő, Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere (Fidesz-KDNP) és Csapó Enikő, a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola szakmai igazgató-helyettese (j-b) a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság felújított XVII. kerületi Bokréta lakásotthonában 2020. augusztus 7-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!