Kulináris felfedezés

2018.03.22. 16:24

Főzzön a gyerek is a konyhában!

Jobban esik mindenkinek az étel, ha közösen készítjük el.

Spagetti, hamburger és pizza – általában ezek a kedvencei a mai gyerkőcöknek. Induljon velük kulináris felfedező túrára, hogy más ízekkel is megismerkedjenek. Ha gyermeke egy kicsit is ódzkodik az újdonságoktól, pár fortéllyal könnyen megkedveltetheti vele az ismeretlen ételeket – írja a Vasárnap Reggel.

Változatosság

Használjon többféle színű zöldséget az ételekhez. Fedezzék fel együtt, milyen színek kerültek a tányérba!

Fűszerek

Némelyik gyerek nem kedveli a zöld fűszereket. Tegyen a kiskertbe, az erkélyre vagy az ablakba néhány cseréppel! Mesélje el a kicsinek, melyik mihez illik, majd engedje, hogy ő locsolgassa és gondozza a növényeket.

Piaci mustra

Nézegessék együtt a gyümölcsös és a zöldséges standokat. Kérdezze meg az eladótól, vagy olvassa le a ládáról, melyik országból származik például a kivi és az ananász! Keressék meg otthon a térképen, honnan jöttek a finomságok!

Közös főzés

A konyhában sertepertélő gyerekhez bizony türelem kell, de ha a változatos étkezésről és az ügyessége fejlesztéséről van szó, akkor jó ötlet a közös főzés. Biztosan nagyobb kedvvel eszik majd a fasírtból, ha ő formázhatta a húsgombócokat, vagy abból az ételből, aminek a hozzávalóit ő keverhette össze.

Borítókép: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!