7 szuper túraútvonal

2019.08.08. 08:52

Ezeket az európai helyeket látni kell!

Szlovénia hegyei, Luxemburg kastélyai, a svéd tundra csodái, tűéles olasz sziklák várják a azokat, akik szeretnék sportosan felfedezni a kontinenst.

A Tour du Mont Blanc túra alatt kunyhókban szállhatunk meg

Forrás: Shutterstock

Magyarországon számos nagyszerű útvonalat találhatunk, ha túrázni szeretnénk. Egy idő után azonban mindenkiben felvetődhet az igény, hogy jó lenne hasonló élményekkel az országhatáron kívül is gazdagodni. Szerencsére Európa szintén dúskál a varázslatos helyekben, némelyikért ráadásul nem is kell sokat utaznunk. A csupasport.hu összeszedte, mely útvonalak ezek.

Slovenian Mountain Trail – Szlovénia: A szlovén hegyi ösvény, más néven Transverzala Maribortól Ankaran tengerpartjáig vezet. Végigjárásával délnyugati szomszédunk teljes hegyvilágát megismerhetjük, a kis domboktól egészen a nagy kihívást jelentő hegyek meghódításáig. Az 500 kilométeres táv teljesítését végig jól látható, egyértelmű jelzés segíti, ami a szállást illeti, az útvonal mellett található kunyhókkal számolhatunk.

Müllerthal Trail – Luxemburg: A mindössze két és félezer négyzetméteres miniállamról nem is gondolnánk, hogy a kontinens egyik legvarázslatosabb túraösvényét rejti. A 112 kilométer rövidnek tűnhet, de az egymást követő farmok, kastélyok, erdők és vízesések gondoskodnak róla, hogy annál maradandóbb élményt nyújtson. Az utat a helyiek hat szakaszra osztják, érdemes mindegyikre egy napot szánni.

Alta Via1 – Olaszország: A High Route néven is ismert útvonal 150 kilométer hosszan az Észak-Olaszországban található Dolomitok térségében vezet. Köd borította hegycsúcsok, tűéles sziklák, kiterjedt alpesi mezők és tavak várják a teljesítőket. A helyszín nem véletlenül szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Kungsleden – Svédország: A 440 kilométeres túra nagy része végeláthatatlan síkságokon át ismerteti meg az utazóval Lappföld svédországi területét, amely egyike Európa legnagyobb kiterjedésű, még érintetlen vadvilágának. A tundra meghódítása az elhivatottságon kívül nagy felkészülést igényel, sátrat és minden felszerelést magunkkal kell cipelnünk.

Laugavegur Trek – Izland: Mindössze 54 kilométer, de a hossz meglehetősen csalóka, tapasztalt túrázók is több napot szoktak tölteni a teljesítésével. Cserébe látnivalók hosszú sora a jutalom: vulkánok, gleccserek és színpompás hegyek. Izland felfedezése önmagában is remek szórakozás – ha belefér a nyaralásba, és érzünk magunkban kellő vállalkozókedvet, ezt a túraútvonalat sem szabad kihagyni.

Tour du Mont Blanc – Franciaország, Olaszország és Svájc: A Mont Blanc a maga 4810 méterével Európa legmagasabb hegycsúcsa. A Tour du Mont Blanc a hegy körül halad, három országot is érintve. Az útvonal 169 kilométer hosszú, káprázatos kis világba csöppen, aki úgy dönt, hogy nekivág. A kiindulópont a franciaországi Chamonix, a túrázók pihenését és feltöltődését számos kunyhó segíti. Teljesítése normál tempóban másfél hétig tarthat.

Hadrian’s Wall Path – Anglia: A magyarul Hadrianus útjaként emlegetett túraösvény 135 kilométer hosszú. Különlegessége, hogy a Római Birodalom határán halad, amit az ókori kőfal maradványai jeleznek. Teljesítése egy hetet igényel, ezalatt bőven jut idő bejárni a környék kastélyait, székesegyházait, és még strandolhatunk is egyet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!