11 bicikliútra lehetett voksolni

2020.05.11. 16:13

Először választották meg az év kerékpárútját Magyarországon

Az idén első alkalommal meghirdetett, Az év kerékpárútja pályázaton a szervezők a lakosság által beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra a Közlekedési kultúra napja Facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot a Tatabánya-Tata szakasz kapta – közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ hétfőn.

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint a pályázatot a Közlekedéstudományi Egyesület (KTE) közlekedésbiztonsági tagozata, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub szervezte meg a Közlekedési kultúra napja programsorozat részeként.

A pályázat célja, hogy

népszerűsítse a kerékpáros turizmust Magyarországon, valamint, hogy felhívja a figyelmet a közlekedésbiztonságra és a kerékpáros infrastruktúra fontosságára.

A szavazáson a beküldött 11 kerékpárútra 5417 szavazat érkezett. Az ország 7 megyéjéből beérkezett pályázatok közül a Tatabánya-Tata szakasz lett a nyertes 1406 kedveléssel, a második helyen 1162 szavazattal a Pálháza-Bózsva, a harmadik helyen, 1135 szavazattal pedig a Füzérkomlós-Füzér kerékpárút állt.

A Tatabánya-Tata között húzódó, 6,8 kilométeres kerékpárutat 2013-ban adták át.

Az útvonal a Duna vonalát követő EuroVelo 6 nemzetközi kerékpárút része. Az útvonal hossza és kiépítettsége miatt családoknak egynapos kirándulásra ajánlott olvasható a fejlesztési központ közleményében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!