recept

2018.02.10. 09:17

Édesszájúak előnyben: így készül a Nutellás tiramisu

Vagyis a Nutellamisu.

Ha imádja az édességeket, a kávét és a Nutellát, most olyat mutatunk, amelyről eddig valószínűleg még csak álmodozott: a nutellamisu, vagyis a nutellás tiramisu ugyanis egy olyan pompás, sütés nélküli desszert, amely ötvözi az előbbi finomságokat.

A Mindmegette receptjéhez ráadásul semmiféle különlegesség nem kell:

2 bögre habtejszín

2 bögre mascarpone

1 rúd vanília kikapart belseje

2 db tojássárgája

2 ek cukor

4 ek Nutella

2/3 bögre tej

12 db babapiskóta

cukrozatlan kakaópor

Elkészíteni is pofonegyszerű:

1. Felmelegítjük a tejet, és hozzáadunk 1 ek Nutellát. Összekeverjük, majd levesszük a tűzről, és belemártjuk a babapiskótákat. Ezután egy tál alját kirakjuk a nutellás babapiskótával.

2. A tojássárgájához hozzáadjuk a cukrot, és robotgéppel kikeverjük. Hozzáadjuk a habtejszínt és a vaníliarúd kikapart belsejét, és robotgéppel felverjük, majd hozzáadjuk a mascarponét, és egy lapáttal összeforgatjuk. Ezután a krém felét a babapiskótára simítjuk.

3. A nutellás tejhez, amibe a babapiskótát mártogattuk, hozzáadunk 3 ek Nutellát, egy habverővel elkeverjük, majd a mascarponés krémre öntjük. Végül a tetejére simítjuk a maradék krémet, és megszórjuk a kakaóval.

Borítókép: Public Domain Pictures

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!