Bazsalikommal és dióval is remekül feldobhatjuk a zamatos meggyes rétest

Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is.

A meggy igazi szupergyümölcs. 17 típusú antioxidánst és rengeteg élelmi rostot tartalmaz. Frissítő hatású, segíti a jó alvást és lassítja az öregedést. Hozzájárul a
szervezet cukorszintjének és vízháztartásának optimális működéséhez, hatékony alapja a méregtelenítőkúráknak is. Magnéziumtartalma javítja a szív munkájának
hatásfokát, teljes értékű B-vitamin-forrásként gyorsítja a gyógyulást légzőszervi megbetegedések, megfázás esetén, A-vitaminja pedig az immunrendszer működését támogatja.

Tudta?

Magyarország az Európai Unió második legnagyobb meggytermelője, és a legjelentősebb meggybefőtt-előállítója. Ezt a magyar meggynemesítés
eredményeként kizárólag hazai fajtákból érjük el, amelyek igazi hungarikumnak számítanak. A legnépszerűbb fajták az Érdi bőtermő és az Újfehértói fürtös, de igen kedvelt fajta a Debreceni bőtermő és a Kántorjánosi.

A zöldségeknek, gyümölcsöknek igazi varázslatos ereje van, és nagyon fontos, hogy ezt a gyerekekkel is minél kisebb korban megismertessük.

Fogyasztásukkal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, és erre mi, szülők tudjuk leginkább megtanítani a gyerekeinket – mondja Wolf András, az Európai Friss Kalandok kampány nagykövete.

A sztárséf kifejezetten figyel rá, hogy gyermekei megismerjék, és szívesen fogyasszák a gyümölcsöket, zöldségeket.

A közös sütés-főzés mindig jó móka és én is nagyon élvezem. Legutóbb egy finom meggyes rétest készítettünk együtt a fiúkkal, amit pirított dióval és friss bazsalikommal dobtunk fel. Ajánlom mindenkinek ezt a kis újítást, érdemes megkóstolni a meggyes rétest kicsit másként! – meséli Wolf András.

Az Európai Friss Kalandok program további különleges zöldség- és gyümölcsreceptjei megtalálhatók a www.frutti-veggi.hu weboldalon.

Hozzászólások

következmények
Döntéseket és magyarázatot ígért a Barcelona elnöke
aláírták / 15 perce
Az Irigy Hónaljmirigy két tagja is felügyelte a balassagyarmati megállapodást
Újabb együttműködési megállapodást kötött a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, ezúttal a Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetségével írták alá az egyezményt.
bilincsben / 32 perce
Még az udvarra is beállt autójával a szátoki betörő
baleset / 38 perce
Kerékpáros, motoros és autós is szenvedett balesetet a nógrádi utakon
sportműsor / 46 perce
Idegenben NB-s csapataink, újabb kupakör, indul a megye 3.
Új fejezet az életében / 55 perce
A világon másodikként esett át ismételt arcátültetésen egy amerikai nő
a Várkert Bazár udvarán / 56 perce
Négy ingyenes nagykoncerttel várja közönségét a Zenélő Budapest
szakértői vélemény / 1 órája
A fiatalkori tudatosság jobb életminőséget eredményez időskorban