érdekes magyarázat

2021.06.14. 19:30

Meztelenül alszik a nyári hőségben? Ezért nagyon rossz ötlet

Ugyan még nincs kánikula, de ha nagy a forróság, sokan szívesen dobják le a textilt éjszakára. Nem is tehetnének rosszabbul.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Hamarosan érkeznek az igazi nyári hőhullámok és velük együtt azok a fullasztóan meleg éjszakák, amikor még a takarót is nehéz elviselni.

A fülledt éjszakákon észszerű döntésnek tűnhet megszabadulni a hálóruhánktól, a brit Cosmopolitan azonban a szigetországban beköszöntött jóidő apropóján felbuzdulva most lerántotta a leplet a meztelen igazságról: ha a nyári forróságban Ádám-, illetve Évakosztümben alszunk – írja a Bors.

A lapnak nyilatkozó Julius Patrick, a Cromwell Kórház vezető alvás-fiziológiai professzora szerint

ha pucéran alszunk, jelentősen romolhat alvásunk minősége. Mint azt a szakértő elmagyarázta, ilyenkor nincs, ami felszívja a testünkön összegyűlt izzadságot.

Ellenben ha valami könnyed, lenge alvóruházat mellett döntünk, az abba szivárgó nedvesség még segíthet is lehűlnünk a hőségben.

Praktikus, ha van rajtunk valami, még akkor is ha hőség van
Fotó: Shutterstock

 

A professzor továbbá mindenkit figyelmeztetett: bármilyen melegünk is legyen még azelőtt, hogy végleg álomba szenderülnénk,

ne feledjük, hogy testhőmérsékletünk az éjszaka folyamán csökkenni fog.

A szakember előszeretettel ajánlja a pamutból készült textiliákat, melyek anyaguk összetételéből következően még szét is oszlatják a felvett izzadtságot, így testünk nagyobb területen hűlhet le egy-egy kánikulai éjjelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!