ötletes praktika

2021.02.07. 16:38

Mutatjuk, hogyan varázsoljon elő citromlevet a semmiből

Ha megfogadja az alábbi tanácsot, soha többé nem lesz gondja a felesleges citrommal.

Calm youthful lady refreshing herself with lemon water

Forrás: Shutterstock

Fotó: Olena Yakobchuk

Valószínűleg többekkel előfordul, hogy a boltban megvásárolt citromból csak egy kicsit használ fel, aztán elfeledve megy tönkre a hűtőben. Ez sem a környezetnek, sem a pénztárcának nem jó, ezért hasznos az az okos megoldás, amire az Origo tafelsicc rovata hívja fel a figyelmünket.

Hogyan lehet citromlevet elővarázsolni a semmiből? Akkor is, ha nincs otthon citrom? Tulajdonképpen nagyon egyszerűen. Talán, ha megtudja a titkot, önnek is az jut eszébe, hogy miért nem így csinálta eddig. Ennyire szuper az ötlet! Szóval! Ha legközelebb elmegy a boltba, nyugodtan vegyen több citromot is. Otthon facsarja ki, és öntse jégkockatartóba! Tegye a fagyasztóba, majd amit megfagyott, tegye át egy jól záródó zacskóba, és vissza a fagyasztóba.

Így bármikor hozzáférhetünk a citromléhez akkor is, ha nincs otthon citrom. Csak beledobunk egy kockát a meleg teába, és voilá! Ha pedig tudjuk, hogy lé formájában szeretnénk felhasználni például egy desszerthez, akkor csak hagyjuk kiolvadni, és kész. Mindig van otthon citromlé, és nem megy kárba a citrom.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!