rejtőzködő mázlista

2019.05.29. 16:14

Még ötven napig várja gazdáját négymilliárd forint

Az áprilisi Ötöslottó nyertese még mindig nem jelentkezett.

Forrás: Shutterstock

Minden idők harmadik legmagasabb Ötöslottó főnyereményét 29 hét halmozódás után a 2019. április 20.-i sorsoláson nyerte meg egy szerencsés, aki eddig még nem jelentkezett a 4,194 milliárd forintos rekord főnyereményéért. Már csak 50 nap áll rendelkezésére, hogy bemutassa a nyertes szelvényét.

A 16. héten a 14, 21, 53, 60, 90 számokat megjátszó szelvény tulajdonosának a sorsolás napjától számított 90 napon belül, vagyis 2019. július 18-ig kell jelentkeznie a Szerencsejáték Zrt.-nél.

Az ilyen rendkívül nagy összegű nyeremények esetére külön telefonszámot – az úgynevezett nagynyertes-vonalat – tart fenn a társaság a nyertes jelentkezésének céljából.

A telefonszám a www.szerencsejatek.hu weboldalon és a társaság minden értékesítőhelyén megtalálható. A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán. Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében kerül leadásra az eredeti szelvény és annak érvényességének megvizsgálása.

Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a nyeremény kifizetési eljárása. Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Szerencsejáték Zrt. eddigi nagy nyertesekkel kapcsolatos tapasztalatai alapján elmondható, hogy a játékosok többsége csak akkor hiszi el igazán, hogy ő ütötte meg a főnyereményt, ha már kifizetésre került a nyereménye, vagyis az emberek nyereménnyel kapcsolatos vélekedéseiket tekintve igaz a mondás:

„Hiszem, ha látom.”

Magyarországon nagyon ritkán lehet a lottónyertesekről személyes információkat megtudni, mivel igyekeznek megőrizni anonimitásukat. A nagyobb nyeremények felvételekor a Szerencsejáték Zrt. kollégái felajánlják a szerencsés nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet, amelyben információkat árulhat el magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy kiléte inkognitóban marad. Az önkéntesen kitöltött kérdőívekből kiderül, hogy a nagynyertesek főleg állandó számokkal játszanak, de gépi játékokkal is nyertek már. Vannak olyan játékosok, akikre valóban illik a „szerencse fia” jelző, hiszen már több alkalommal is nyertek nagyobb összeget. Szinte mindegyik nyertes hosszabb ideje, de van, aki már évtizedek óta rendszeresen játszik azzal a játékkal, amelynek főnyereményét megnyerte.

Az Ötöslottó több mint 62 éves fennállása óta az eddigi legnagyobb nyereményt 2003-ban nyerte meg egy szerencsés, aki 38 hét telitalálat-mentes időszak után 5,092 milliárd forinttal gazdagodott, 2015-ben pedig a második legmagasabb összegű nyereménynek, 5,049 milliárd forintnak örülhetett egy játékos.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!