viszonzásként

2019.05.28. 18:35

Az EFOTT szervezőinek az egészség megőrzése is fontos

A Semmelweis Egyetem hallgatóinak részvételével prevenciós előadásokkal és szűrővizsgálatokkal szeretnék egészséges életmódra ösztönözni a velencei térséget.

Forrás: EFOTT

Velence térsége 5. éve ad helyet az EFOTT kulturális és zenei fesztiválnak, a rendezők pedig évről-évre szerveznek olyan megmozdulásokat, amikkel meghálálják a vendéglátást és egyben hozzájárulnak a fejlődéshez: ültettek már virágokat, fákat, festettek kerítést, idén pedig a házigazda Semmelweis Egyetem hallgatóinak részvételével prevenciós előadásokkal és szűrővizsgálatokkal ösztönöznek egészséges életmódra.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) sokadik éve segít a térség népszerűsítésében, az idegenforgalom növelésében és a vendéglátás gazdasági erősödésében. A szervezők a kötelezettségükön túl (miszerint a rendezvény területét rehabilitált – újrafüvesített, fásított – állapotban adják vissza), minden évben különböző jótékony tevékenységekkel igyekeznek viszonozni a helyiek vendégfogadását, még a fesztivál előtti időszakban.

Az elmúlt héten az EFOTT 2019-es házigazdája, a 250 éves Semmelweis Egyetem orvos-, fogorvostan, gyógyszerész- és egészségtudományi karos hallgatói óvodákban, iskolákban tartottak prevenciós elődadásokat és játékos foglalkozásokat, ahol a helyes fogmosástól a kiegyensúlyozott táplálkozáson át a rendszeres testmozgás fontosságáig érintették azokat a témákat, melyeket a fiataloknak már most érdemes a mindennapjaik részévé tenniük. Következő megmozdulásuk május 25-én lesz, az agárdi Parkerdőben rendezett Családi napon.

A házigazda Semmelweis Egyetem hallgatói prevenciós előadásokkal és szűrővizsgálatokkal ösztönöznek egészséges életmódra. Fotó: EFOTT

„Fontosnak tartjuk, hogy valamiképp viszonozzuk a térség lakosainak segítő- és befogadókészségét. A szombati napon, a Református Óvoda Családi napjára a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatóival olyan ingyenes szűrővizsgálatokkal készülünk, amelyek hozzájárulhatnak az esetleges betegségek kialakulási kockázatának csökkentéséhez, de gyógyszerészhallgatók is tartanak majd előadást a felelős gyógyszerhasználatról” – tájékoztatott Maszlavér Gábor, az EFOTT fesztiváligazgatója.

A Velencei-tó lakosai egyébként a fesztiválra (ez idén 2019. július 9-15. lesz) történő belépés tekintetében is előnyt élveznek, ők ugyanis 1,5 napijegy áráért válthatnak egész hétre érvényes bérletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!