pofonegyszerű és megfizethető
2017.11.16. 13:45
Mindennapi ínyencség: levendulás-szőlős sajttorta
A sütőt se kell bekapcsolnia ehhez a finomsághoz.
Mikor evett utoljára bármit, amiben levendula volt? Régen, ugye? Pedig ez a csodálatos növény nemcsak kellemes illata, de különleges íze miatt is különlegessé tehet egy-egy ételt – most egy sajttorta-receptet mutatunk a Mindmegette oldaláról.
HOZZÁVALÓK
6 dkg sárgadinnye szárított, cukrozott
1 dkg kandírozott narancshéj, vagy 1 ek narancslekvár
3 dkg aszalt barack
6 dkg héj nélküli mandula
1 csipet só
A krém:
25 dkg mascarpone
1 ek vaj
1 tk levendula
2 ek méz vagy agavé szirup
1 citrom kifacsart leve
30 szem szőlő vékony karikákra vágva
ELKÉSZÍTÉS
Borítókép: Alliance / Shutterstock.com
Ezek is érdekelhetik
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre