megpróbálja a lehetetlent

2018.03.04. 08:20

Sztár lett a tanárból, aki krétatáblán tanítja a számítástechnikát

A ghánai férfit a közösségi média valóságos hősként ünnepli.

Az afrikai ország Kumasi nevű városában tanító Richard Appiah Akoto nagyon lelkes tanerő, munkájáról rendszeresen „tudósít” a Facebookon is.

Egy nemrég közzétett bejegyzése azonban a vártál jóval nagyobb népszerűségre tett szert. A világsajtót bejárt képeken ugyanis Akoto tanár úr (aki a Quartz nevű portál szerint Owura Kwadwo néven van fenn az oldalon) épp  a Windows széles körben ismert szövegszerkesztő programját, a Wordöt rajzolja fel a krétatáblára, méghozzá igencsak aprólékosan. A férfi mindehhez csupán annyit fűzött hozzá, hogy nagyon vicces így tanítani egy ghánai iskolában, az internet népe azonban jóval tovább ment ennél.

Sokan valóságos hősként tekintenek a férfira, aki lehetetlen körülmények között sem adja fel a tanítást és mindent megtesz azért, hogy a gyerekek megismerkedhessenek az informatika világával. Még akkor is, ha az iskolában 2011 óta egy darab számítógép sincs.

„Nem ez az első eset, hogy rajzoltam. Állandóan ezt csinálom az osztályban.”

- árulta el a szomorú igazságot a férfi, aki hozzátette: szeret fotókat posztolni a Facebookra, de sosem gondolta volna, hogy valaha is ekkora népszerűségre tesznek szert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!