Emblematikus állat

2020.04.20. 13:08

Szokatlan látogató tette tiszteletét Adelaide néptelen belvárosában (videó)

Kenguru ugrált végig vasárnap délelőtt az ausztráliai Adelaide járványügyi intézkedések nyomán elnéptelenedett belvárosán.

A helyi rendőrség tette közzé a közösségi médiában, hogy a térfigyelő kamerák egy szürke prémkabátot viselő gyanús alakot figyeltek meg szökdécselni a városközpont kellős közepén, kormányzati épületek közvetlen közelében. A kamerák segítségével a rendőrök végig követték a szokatlan látogató teljes útját a városcentrum utcáin, amelyek máskor tele vannak autóval. Most mindössze egyetlen autó járt a környéken, majdnem össze is ütköztek, de végül a sofőrnek sikerült kikerülnie az állatot. Az üres belvárosban tett portyázás után a kenguru végül egy városszéli parkban kötött ki.

Az elővárosokban olykor előfordul egy-egy kenguru, de városközpontba még soha nem tévedt be Ausztrália emblematikus állata közölte az adelaide-i rendőrség.

Szerte a világból érkeznek hírek arról, hogy a járványügyi kijárási korlátozások miatt elnéptelenedett nagyvárosok utcáin máskor nem látott, vadon élő állatok bóklásznak. A chilei fővárosban, Santiagóban például két pumát látták, az izraeli Haifán pedig vaddisznók csörtettek végig.

Borítóképünk kivágás a fenti videóból

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!