zavaró mezek

2021.01.19. 11:30

Színtévesztők tettek panaszt az angol rangadó miatt

Több száz panasz érkezett, hogy a csapatok felszerelése miatt a színtévesztők számára élvezhetetlen volt a Liverpool és a Manchester United vasárnapi rangadója az angol labdarúgó-bajnokságban.

Liverpool's Spanish midfielder Thiago Alcantara (C) vies for the ball against Manchester United's Portuguese midfielder Bruno Fernandes (L) during the English Premier League football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, north west England on January 17, 2021. (Photo by Michael Regan / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Michael Regan

Kathryn Albany-Ward, a színtévesztőket képviselő szervezet ügyvezető igazgatója kedden azt mondta: a betegséggel küzdők számára zavaró volt, hogy a hazaiak piros, míg a vendégek mélyzöld felszerelésben léptek pályára.

„Ez elég gyakran megtörténik, de most kaptuk messze a legtöbb, több száz bejelentést. Ez súlyos probléma, a betegség minden tizenkettedik embert érint”

- jelentette ki Albany-Ward, hozzátéve, hogy például az Egyesült Államokban a korábbi rengeteg panasz miatt különös figyelmet fordítanak az eltérő színű mezekre.

„A Premier League is cselekszik az ügyben, figyelmezteti a klubokat, tudom, mert kapcsolatban voltam velük. A United figyelmét is felhívták erre, a manchesteriek mezválasztása ennek ellenére sem volt megfelelő”

- mondta az ügyvezető igazgató.

A címvédő Liverpool és a listavezető manchesteriek találkozója 0-0-s döntetlennel zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!