Nem siették el

2021.12.03. 10:06

Száműzi az állati szőrméket lapjairól az Elle divatmagazin

Kitiltja az állati szőrméket az Elle divatmagazin világszerte megjelenő 41 kiadványából, valamint internetes és közösségi oldalairól is, hogy ezzel fellépjen az „állatokkal szembeni kegyetlenség ellen”.

Az Elle nemzetközi hálózatának vezetője, Valéria Bessolo Llopiz csütörtökön azzal indokolta a döntést, hogy az állati szőrmék felhasználása már nincs összhangban a magazin értékrendjével.

Szerinte a szőrmék kitiltásával az Elle a maga területén nemzetközi szinten is úttörő lépést tett a környezetvédelmi és állatvédelmi kérdések tudatosításában. A magazin egyúttal a szőrmék fenntartható, innovatív alternatíváit támogatja – közölte Bessolo Llopiz.

A szőrme tilalma az Elle-ben a szerkesztett oldalakra és a hirdetésekre egyaránt vonatkozik.

A nemzetközi magazin 13 kiadásában már él a szőrmetilalom, 2022-től további 22 kiadványban lép hatályba, 2023-tól pedig a fennmaradó lapokban.

A Franciaországban alapított magazin a párizsi székhelyű Lagardére médiacsoporthoz tartozik. Világszerte 33 millió olvasója van lapjainak, és havonta 100 millióan látogatják internetes oldalát.

Címkék#szőrme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!