megállt az élet

2019.07.14. 08:48

Sötétségbe borult New York

Mintegy hetvenezer ember maradt áram nélkül szombat este az egyesült államokbeli New Yorkban, ahol leállt, illetve akadozott a metró közlekedés, továbbá emberek ragadtak a liftekben.

Forrás: AFP / Anadolu Agency

Fotó: Atilgan Ozdil

Nem működtek a forgalmi jelzőlámpák sem, ami a felszíni közlekedést nehezítette.

A BBC hírportáljának beszámolója szerint a Con Edison helyi elektromos művek azt közölte, hogy egy transzformátorállomás volt az áramkimaradás oka a város 64. utcájában, amely Manhattan negyed középső és felső nyugati részében jelentett gondot. Később az érintett hat körzetből ötben visszatért az áram.

A Con Edison tájékoztatása szerint a keletkezett műszaki hibában nem játszott szerepet, hogy a nagy melegben megnövekedett az elektromos hálózat terhelése.

Az egyik emlékezetes áramkimaradás New Yorkban 1977-ben volt, amikor a sötétséget kihasználva nagyon sok betörés és gyújtogatás történt. Huszonhat évvel később, 2003 augusztusában is volt egy jelentősebb áramkimaradás az amerikai nagyvárosban.

Borítókép: Rendőr irányítja a forgalmat az áramkimaradás idején 2019. július 13-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!