Ország-világ

2020.07.31. 19:35

Sokkoló részletek derültek ki a sátoraljaújhelyi kórházi erőszakról

Az ápoló kihasználta, hogy betege szinte teljesen eszméletlenül feküdt az ágyon, rámászott, mire az asszony felriadt. Ezután a férfi úgy tett, mintha nem tudna semmiről, és a rendőröknek is hazudni próbált.

Forrás: Shutterstock

„Ne aggódjon, uram, a legjobb kezekben lesz nálam a felesége” – próbálta nyugtatni a hasi panaszokkal érkező asszony férjét a kórház sürgősségi osztályának ápolója.

A nőt egy üres kórterem bal sarkában álló, az ablak melletti, elfüggönyözött ágyra fektették – írja az Origo.

Hajnalban arra riadt fel, hogy az ápoló az infúziós palackját igazgatja. Valószínűleg bódító hatású gyógyszert rakott bele, mert az asszony azonnal visszaaludt.

Röviddel ezután újból felriadt, és halálra rémült, amikor észrevette, hogy ugyanaz az ápoló rámászott.

„Mit csinál? Hagyjon békén! Segítség, megerőszakolnak”

– kiabálta a nő kétségbeesetten, mire az ápoló kimenekült a teremből.

Amikor felkapcsolták a villanyt, látták, hogy a két szomszédos, elfüggönyözött ágyon ketten is aludtak, míg a beteget megerőszakolták.

A nő SMS-ben riasztotta az unokatestvérét az esetről, és kérte, hogy azonnal vigyék ki a kórházból. Közben visszaérkezett az ápoló, és úgy tett, mint akinek semmi köze nem lett volna az egészhez. De az asszony felismerte támadóját, és szemberítette tettével, a férfi mindent tagadott.

A rendőröknek azt mondta, bent sem volt a kórteremben.

Ezt ugyan megcáfolhatta volna a folyosón elhelyezett kamera felvétele, de az épp ekkor nem működött. Amikor megérkeztek a nyomozók, a nőgyógyász megvizsgálta a síró, remegő asszonyt, aki utána feljelentést tett. Napok múlva megérkezett az eredmény:

Sz. I. testnedveit megtalálták a nő fehérneműjén és a vizsgált kenetben, amiből kinyerhető a DNS-e.

Az ápoló ekkor azt próbálta hazudni a rendőröknek, hogy maga az asszony próbálta őt a szexre rávenni:

„Azért, mert a beteg akarta az aktust, meg is keresett és kifejezetten megkért rá. Még a nadrágomba is belenyúlt” – mondta. Őrizetbe vették.

Az ápoló családja nyaralásból tért haza, akkor tudták meg, hogy mi történt.

Az eset óta a megerőszakolt asszonynak pszichológus segít feldolgoznia a történteket. A férje vidéken dolgozik, ezért napközben a rokonainál van, mivel csak így érzi magát biztonságban.

Mint azt korábban mi is megírtuk, az 53 éves férfi július 10-én hajnalban egy sátoraljaújhelyi kórház alkalmazottjaként, az egyik kórteremben megerőszakolt egy beteg nőt. A helyi rendőrök július 27-én vették őrizetbe a támadót, és javasolták a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!