kilövés!

2017.09.30. 13:52

Péntektől két új műhold figyel minket

A szatellitek feladata a minél jobb kapcsolat biztosítása.

Két műholdat állítottak Föld körüli pályára egy Ariane-5 típusú hordozórakétával pénteken este a Francia Guyana-i Kourou űrrepülőteréről Ariane-5 típusú hordozórakétával – közölte az Arianespace társaság.

A két műhold a felbocsátást követően 47 perccel állt pályára. Az első, az Intelsat 37e a luxemburgi székhelyű Intelsat cég társaság tulajdona, de a Boeing amerikai társaság gyártotta. Feladata a kiváló minőségű műholdas kapcsolat megteremtése Európában, Észak- és Dél-Amerikában, valamint Afrikában.

A második, a BSAT-4a, a japán BSAT társaságé. Azért állították föld körüli pályára, hogy közvetlen televíziós kapcsolatot teremtsenek Japán egész területén. A műhold a kaliforniai SSL társaság gyártmánya.

Eredetileg szeptember 6-án tervezték felbocsátani az Ariane-5-ös hordozórakétát, de műszaki problémák adódtak. Az Ariane egyébként az egyik legmegbízhatóbb típus, 14 év alatt 80 alkalommal bocsátottak fel sikeresen ilyen rakétát.

Borítókép: Castleski/Shutterstock

Címkék#műhold

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!