Nincs bocsánat

2021.09.29. 14:05

Öt újságíró megöléséért ötszörös életfogytiglant és 345 évet kapott

A járvány miatt csak most tudták elítélni a szerkesztőségi mészárlás elkövetőjét.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Egy marylandi bíró ötszörös életfogytiglani börtönre ítélte azt a férfit, aki 2018 júniusában fegyverével öt újságírót ölt meg a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében.

A megyei ügyészség tájékoztatása szerint az esküdtszék még júliusban bűnösnek mondta ki a mészárlásban a 41 éves Jarrod Ramost.

Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost. Ezzel megakadályozta, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék.

Ramos már 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azt állította, mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem vonható felelősségre.

Az esküdtszék azonban néhány óra tanácskozás után elutasította az elmeállapotára hivatkozó védekezést.

Már a mészárlás napján kiderült, hogy a férfi bosszút akart állni, amiért a lap néhány évvel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért be is perelte az újságot, azonban a hosszúra nyúlt sajtópert elveszítette.

Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását többször elhalasztották, részben a koronavírus miatt.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!