súlyos döntés

2021.07.18. 13:52

Nem tudták távozásra bírni a medvét, el kellett altatni

A nyitva hagyott hulladékgyűjtők miatt az állat annyira hozzászokott az emberi közelséghez, hogy zajjal, fénnyel, figyelmeztető lövéssel és petárdával sem lehetett elijeszteni.

black bear visiting the garbage disposal

Forrás: Shutterstock

Fotó: Sketchart

Elkábítottak, majd elaltattak a hatóságok egy nőstény medvét, amely hónapok óta félelemérzet nélkül kószált egy szlovákiai faluban és annak környékén.

A szlovák környezetügyi minisztérium szerint a nagyjából négyéves ragadozó tavaly június óta kóborolt Bélagyulafalva lakott területein.

Az illetékes hatóság azóta 44 alkalommal szállt ki a helyszínre, hogy elterelje az állatot.

A vad nem mutatta félelem jelét, amikor emberekkel találkozott, megközelítette őket és védte a hulladékgyűjtőkből kiszedett élelmet.

A medvét zajjal, fénnyel, figyelmeztető lövéssel és petárdával sem lehetett elijeszteni. A szakemberek végül az állat elkábítása és elaltatása mellett döntöttek, amit egy állatorvos felügyelete mellett hajtottak végre.

Megállapították továbbá, hogy a medve elsősorban a nyitva hagyott hulladékgyűjtők miatt szokott hozzá az emberek jelenlétéhez.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!