egyedül utazik

2020.01.30. 15:15

Mégsem keres partnert űrutazásához a japán milliárdos

Vegyes érzéseivel magyarázta döntését Maezava Juszaku, csaknem 28 ezer jelentkező hölgy maradt így hoppon.

DOUNIAMAG-US-SPACE-AEROSPACE-SPACEX-MOON-JAPAN-PEOPLE

Forrás: AFP

Fotó: DAVID MCNEW

Meggondolta magát és majdnem 28 ezer pályázat beérkezése után csütörtökön leállította a tévés partnerkeresést űrutazásához Maezava Juszaku japán milliárdos – számolt be róla a BBC hírportálja.

A 44 éves üzletember, aki tavaly novemberben 900 millió dollárért (270 milliárd forint) adta el a Zozo online divatkereskedését, húszévesnél idősebb, egyedülálló nőket keresett a műsorba, amelyet az AbemaTV streamingszolgáltatón lehetett volna követni Japánban.

„Életre szóló társat keresek, az űrből szeretném világgá kiáltani, mennyire szeretem” – írta a jelentkezőket toborzó oldalon január közepén Maezava, aki Elon Musk SpaceX vállalatának első magánutasaként, a tervek szerint 2023-ban kerüli meg a Holdat.

A Telihold szerelmesei című show-ba jelentkező nőknek érdeklődniük kellett az űrutazás iránt és képesnek kellett lenniük a felkészülésre is – olvasható a weboldalon. A jelentkezés január 17-én zárult, a tervek szerint Maezava március végén választotta volna ki a partnerét. Azonban csütörtökön azt mondta, „érzései vegyesek”, így kiszállt a keresésből és a műsorból. Az űrutazásról nem mondott le, de partner nélkül fog felszállni.

A tévéműsor nem az első feltűnést keltő akciója az excentrikus milliárdosnak: január elsején azt jelentette be, hogy Twitter-követői között véletlenszerűen válogatva szétoszt egymilliárd jent, így 1000 ember fog egymillió jennel gazdagodni. A milliárdos arra kíváncsi, boldogabbá teszi-e a felhasználókat a pénz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!