filmbeillő történet

2018.09.24. 18:18

Másfél hónapig sodródott egyedül az óceánon egy indonéz fiú

A maga által fogott halat ette és a pólóján átszűrt tengervizet itta, de túlélte.

Guam, 2018. szeptember 24. Az Oszakai Indonéz Konzulátus által 2018. szeptember 24-én közreadott dátummegjelölés nélküli kép a 19 éves indonéz Alid Novel Adilangról halászkunyhójával Guam közelében. A Szulavézin élő fiú 49 napot töltött a nyílt vízen, miután a parttól 125 km-re rögzített, halászkunyhóként is funkcionáló halcsapdáját júniusban egy heves vihar következtében elsodorta az óceán. Adilangnak csak néhány napra elegendő élelmiszere és vize volt, így a tengerből kifogott halat evet, amelyet a kunyhót felépítő fadarabokból rakott tűzön sütött meg, és a pólóján keresztül ivott tengervizet, hogy valamelyest megpróbálja kiszűrni belőle a sót. A fiút végül augusztus 31-én mentette ki a panamai az MV Arpeggio hajó. A megtalálása után Adilangot Japánba szállították, ahol a hazautazásához szükséges okmányokra vár. (MTI/EPA/Oszakai Indonéz Konzulátus)

A Szulavézin élő 19 éves fiú 49 napot töltött a nyílt vízen, miután a parttól 125 km-re rögzített, halászkunyhóként is funkcionáló halcsapdáját júniusban egy heves vihar következtében elsodorta az óceán.

Adilangnak csak néhány napra elegendő élelmiszere és vize volt, így

a tengerből kifogott halat evet, amelyet a kunyhót felépítő fadarabokból rakott tűzön sütött meg, és a pólóján keresztül ivott tengervizet, hogy valamelyest megpróbálja kiszűrni belőle a sót.

A fiút végül augusztus 31-én mentette ki a panamai az MV Arpeggio hajó. A megtalálása után Adilangot Japánba szállították, ahol a hazautazásához szükséges okmányokra vár.

A fiú a megmentését követően
MTI/EPA/Oszakai Indonéz Konzulátus

Borítókép: Ez a halászkunyhó volt a fiú otthona másfél hónapig

MTI/EPA/Oszakai Indonéz Konzulátus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!