LMBTQ-ideológia

2021.06.02. 17:20

Leszbikus anyukát kapnak a Fecsegő tipegők

Újragyártják a Rugrats (Fecsegő tipegők) című mesefilm-sorozatot a Paramountnál – annyi változtatással, hogy a főszereplő ikerpárost nevelő anyuka, az LMBTQ-közösség büszke tagjaként – leszbikus karakter lesz.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Megváltoztatták Betty DeVille, a Fecsegő tipegők című rajzfilm anyakarakterének szexuális beállítottságát a Paramount streaming-szolgáltatásában futó új feldolgozásban. Az eredeti, 1991 és 2004 között készült rajzfilmsorozatban az anya karaktere még megrögzött feminista volt, egyben egy Howard nevű férfi felesége – Howard figurájának így egyelőre nem tudni, mi lett a sorsa – írja a V4NA hírügynökség.

 

Natalie Morales felvállaltan leszbikus színésznő kölcsönzi a hangját Betty DeVille-nek. A leszbikus rajzfilmhőssel kapcsolatban azt mondta: „Betty egyedülálló anyaként neveli a gyermekeit, miközben saját vállalkozást működtet és mindemellett van ideje a barátaival lógni. Szerintem ez egy nagyszerű példa arra, hogy boldogan és egészségesen is élheted az életedet akkor is, ha az LMBTQ-közösség tagja vagy. A szexuális kisebbség karaktere irányfény lehet a fiatalok számára, akiknek nincsenek erre példaképeik.”

Számos nézői észrevétel érkezett a mese új verziója miatt, a twitterezők vegyes érzelmekkel fogadták a változásokat. „Ez borzalmasan fest” – olvasható egy hozzászólásban. „Kisül a szemem, ha ezt meg kell nézem” – fogalmazott egy másik twitterező.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!