Baleset

2018.05.07. 15:13

Leopárd falta föl egy vadőr kisfiát Ugandában

Keresik az állatot, amelyik a gyermeket elragadta, és ha megtalálják, elaltatják, mert ha emberhúst kóstolt, nagy a kísértés, hogy máskor is étvágya támad rá.

Leopárd falta föl egy vadőr hároméves kisfiát az ugandai Queen Elizabeth Nemzeti Parkban.

Elisha Nabugyerét péntek este fél nyolc körül támadta meg a vad házuk ajtajában – mondta el édesapja, Francis Manana Nabugyere, az ugandai vadvédelmi hivatal (UWA) munkatársa.

Dadája gondjaira volt bízva, amikor a leopárd megragadta és elrohant vele az erdőbe. Hiába indultunk a megmentésére, nem jártunk sikerrel. Később megtaláltuk a koponyáját és néhány másik csontját – közölte a rendőrség.

A kisfiú anyja, aki szintén vadőr, a tragédia idején egyik szomszédjuknál volt az apa elmondása szerint.

A hatóság szóvivője, Bashir Hangi szerint a kisfiú a dadát követte, aki kiment a lakásból, és nem vette észre, hogy a kisfiú utána indult. Hallotta a segélykiáltását, de mire odaért, a leopárd már eltűnt áldozatával.

Bashir Hangi szerencsétlen balesetnek nevezte a támadást, és elmondta, szabályaik alapján intézkednek olyankor, ha szolgálata teljesítése közben életét veszíti egy dolgozójuk vagy annak családtagja.

Hozzátette, hogy keresik a leopárdot, amelyik a gyermeket elragadta, és ha megtalálják, elaltatják, mert ha emberhúst kóstolt, nagy a kísértés, hogy máskor is étvágya támad rá.

Borítókép: Illusztráció, Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!