abszurd

2019.12.19. 17:20

Leforrázta a kislányt az apja kávéja, beperelték a légitársaságot

A légitársaságot terheli a felelősség az egyik járatának fedélzetén kilöttyent forró kávéért, amely égési sérüléseket okozott az egyik utasnak – mondta ki csütörtökön az Európai Bíróság.

Forrás: Shutterstock

Egy hatéves kislány még 2015-ben szenvedett égési sérüléseket a spanyolországi Palmából Bécsbe tartó járaton, amikor édesapja kávéja ismeretlen okokból az ölébe borult.

A gyermek családja 8500 eurót (2,8 millió forint) követelt a mostanra megszűnt Niki Luftfahrt osztrák fapados légitársaságtól, amely azonban vitatta, hogy a kávé kiömlése „a repüléssel tipikusan összefüggő veszélyek” közé tartozna és indoklása szerint ennélfogva nem is számít balesetnek a polgári repülés nemzetközi szabályait rögzítő Montreali Egyezmény értelmében.

A luxemburgi székhelyű Európai Bíróság azonban másképpen gondolja. Döntése szerint a „baleset fogalma kiterjed a repülőgép fedélzetén kialakuló minden olyan helyzetre, amelyben egy az utasok kiszolgálására használt tárgy fizikai sérülést okoz egy utasnak”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!