Majdnem megnyerte

2021.02.17. 18:00

Kipróbálta a férfi, tud-e nőként nevezni a gyengébbik nem futóversenyére

Bár a regisztrációnál először furcsán néztek rá, de miután bejelentette, hogy ő nő, nem mondtak neki nemet. A férfi arra volt kíváncsi, mennyire terjedt el a genderelmélet abszurd ideológiája. Arra kellett rájönnie, hogy nagyon...

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Csak beikszeltem azt a rubrikát, hogy nő vagyok – fogalmazott Con Og O'Laoghaire, a 22 éves ír férfi, aki ki akarta próbálni, hogy férfiként tud-e jelentkezni a női futóversenyre. Egyben rá akart világítani a genderideológia abszurditására – hívta fel a figyelmet az esetre a V4NA hírügynökség.

6'5'' guy checks „female” box to show absurdity of sex self-ID. Untrained. Places 2nd.

“I think some people were puzzled, some were amused, some were stunned. But mostly, people were all of those at once.”

But he placed 2nd so clearly he had no advantage!https://t.co/zsnxothK8a

Az ideológia támogatói szerint ugyanis engedélyezni kellene, hogy a transznemű lányok, azaz akik fiúnak születtek, együtt versenyezzenek a cisznemű lányokkal. Bár ez hátrányos helyzetbe hozza a valódi lányokat, igazságtalan előnyhöz juttatva így a transzneműeket a férfias testfelépítésük miatt, ezt sokan nem akarják belátni.

Con elmesélte, hogy igazából elég könnyű volt nőként regisztrálnia a versenyre, az online felületen csak beikszelte, hogy ő nő. Amikor megjelent személyesen a versenyen, hogy felvegye a számát, azt mondták rá, hogy ő férfi, és elkezdték átjavítani az adatlapját. Con azonban felháborodott hangon közölte, hogy ő nő, és azután ezt már senki sem kérdőjelezte meg. A fiatal férfi szerint a sportközpont nem akarta megkockáztatni a „felvilágosult” tömeg haragját.

2019: I tried to make a point of transexuals having an unfair advantage in women's sport .. but got rekt pic.twitter.com/02WNu6OeCV

Végül Con a futóverseny második helyén végzett úgy, hogy nem is edzett rá. Elmondása szerint a közönség és a többi sportoló reakciója vegyes volt. Amikor fellépett a dobogóra, síri csönd fogadta – a férfi úgy véli, hogy volt, aki le volt döbbenve, más össze volt zavarodva a helyzet láttán.

You came second! Congrats!

Don’t worry about that girl who missed out on a medal because of you. She probably votes SocDem and will understand! 😂😂😂

Con Og O'Laoghaire az ötletet Zubytól vette, aki 2019-ben szintén kifigurázta a genderideológiát. A keresztény és konzervatív rapper arra válaszul készített " target="_blank" rel="noopener noreferrer">egy súlyemelős videót, hogy néhányan azt bizonygatták, a férfiaknak nincs több fizikai erejük, mint a nőknek. A felvételen a rapper könnyen megdöntötte a brit női felhúzás rekordját, majd közölte, hogy egyébként nőként azonosította magát közben.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!