tárlat

2018.08.30. 10:52

Kiállítják Meghan Markle menyasszonyi ruháját

Harry herceg feleségének öltözékét októbertől az esküvő helyszínén, a windsori kastélyban tekintheti meg a nagyközönség.

Britain's Prince Harry, Duke of Sussex and his wife Meghan, Duchess of Sussex emerge from the West Door of St George's Chapel, Windsor Castle, in Windsor, on May 19, 2018 after their wedding ceremony. / AFP PHOTO / POOL / Jane Barlow

Az egykori színésznő, aki az esküvő után a Sussex hercegnője címet kapta II. Erzsébet királynőtől, a Givenchy divatház brit művészeti igazgatója, Clare Waight Keller által tervezett selyemruhában vonult az oltárhoz a május 19-i ceremónián.

Az október 26-án nyíló tárlaton helyet kapott Meghan Markle öt méter hosszú fátyla is, amelyre a brit Nemzetközösség 53 országának növényvilágát hímezték, valamint az a gyémánt és platina fejdísz, amelyet II. Erzsébet adott kölcsön a ceremóniára és amely még soha ezelőtt nem szerepelt kiállításon. A tárlaton szerepel továbbá annak a térd fölé érő fekete kabátnak is – az udvari lovasság, vagyis a Household Cavalry ünnepi egyenruhájának – a replikája, amelyet Harry herceg viselt az esküvőn.

Az „A Royal Wedding: The Duke And Duchess Of Sussex” (Egy királyi esküvő: Sussex hercege és hercegnője) című tárlatot január 6-ig kereshetik fel az érdeklődők Windsorban. A kiállítás 2019. június 14. és október 6. között a történelmi Holyrood Palotában, II. Erzsébet edinburghi rezidenciáján lesz látható.

Harry herceg, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia, II. Erzsébet királynő unokája, aki a hatodik helyen áll a brit trónöröklési sorban, a London nyugati határában fekvő Windsor ősi királyi rezidenciájának Szent György-kápolnájában esküdött örök hűséget amerikai hitvesének, Meghan Markle-nak. Harryt és Meghant Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház legfőbb vallási méltósága eskette a ceremónián. A Szent György-kápolnában a királyi család tagjai mellett hatszáz meghívott vendég foglalt helyet, köztük a film, a sport és a zene több világsztárja.

Borítókép: AFP PHOTO / POOL / Jane Barlow

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!