figyelmeztetés

2019.02.11. 16:03

Katasztrófafilmbe illő szél érkezik hozzánk kedden (videó)

Csak nehogy úgy járjunk, mint Dorothy.

Forrás: Shutterstock

Viharos széllel érkező hidegfront halad át a Kárpát-medencén a hét első napjaiban, utána viszont kora tavasziasra fordul az időjárás – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

" />

Ennyire rossz azért nem lesz a helyzet, tornádóktól nem kell félni, de Baár Péter meteorológus videójában elmondta, a Dunántúl északi felén már hétfőn viharossá fokozódik a szél. Keddre virradó éjszaka a Tiszától nyugatra nagy területen lehet erős a szél. A Dunántúli-középhegységben az éjszaka folyamán is előfordulhatnak viharos erejű lökések.

Kedden a hajnali óráktól az északnyugati országrészben újra viharossá fokozódik a légmozgás. Napközben a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén valamint északkeleten lehetnek viharos erejű széllökések. Délután mérséklődik a szél, de még este is lehetnek erős széllökések.

Az erős szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

A meteorológus videójában azt mondta: kedden a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan lehet zápor, hózápor. Szerdán elsősorban a Dunántúlon lehet kisebb eső, esetleg havas eső. Csütörtökön is lehet helyenként kisebb eső, havas eső, elvétve egy-egy zápor.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!