feleségének tette

2021.04.16. 15:02

Ígérete szerint hatalmas összeget adományozott egy állatkertnek az idős férfi

A 750 ezer eurós adományt többek között a medveház felújítására fordítja a münsteri állatkert.

A Syrian Brown Bear swims with an apple in his enclosure at the Allwetterzoo (lit. all-weather zoo) Muenster, Germany, 02 June 2017. Photo: Ina Fassbender/dpa (Photo by INA FASSBENDER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP/DPA

Fotó: INA FASSBENDER

Beváltotta évekkel korábban elhunyt feleségének tett ígéretét egy 82 éves münsteri férfi: 750 ezer eurót (270 millió forintot) adományozott a város állatkertjének.

Ez az intézmény történetének valaha egy összegben kapott legnagyobb adománya.

Az igazgatónő, Simone Schehka csütörtökön sajtótájékoztatón mondott köszönetet Horst Eschlernek a támogatásért. Elmondása szerint a pénzt többek között a medveház felújítására fordítják.

Az adományozás ötletét egy ausztráliai utazás adta. Feleségével ott látták, mennyit szenvedtek az állatok a pusztító bozóttüzek miatt és hogy milyen sok ember segített rajtuk – mondta Eschler.

Hozzátette, ez élete egyik legszebb napja, mert végre beváltotta feleségének tett ígéretét. A házaspár ugyanis megegyezett abban, hogy a gyerekeket és az állatokat fogják segíteni.

Az intézmény emléktáblával mond köszönetet a férfinak és néhai feleségének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!