felfoghatatlan

2019.04.15. 12:31

Fára kötözött halott mókust találtak Miskolcon

A szörnyűség elkövetője azzal magyarázta tettét, hogy a gyerekek lássák, hogyan másznak ezek az állatok a fán.

Forrás: Shutterstock

Fotó: janveber

A Mályi Természetvédelmi Egyesület sokat látott madármentő csapatát is megrázta az, amivel a hétvégén találkoztak. Fejjel lefelé kötöttek fel egy fa törzsére egy mókust Miskolcon, a kisavasi városrészben, egy társasház előtt. A helyszínre kiérve az állatmentők azonnal élő közvetítésbe kezdtek a Facebookon, hogy megmutassák kamerájukkal a kegyetlenséget.

A kis állat élettelenül lógott a fa törzsén, borzasztó látványt nyújtott. Nyomban riasztottuk a rendőröket, ők elkezdték kikérdezni a házban lakókat, hogy mi történhetett. Egy anyuka azt mondta, hogy a brutális elkövető a társasházban lakik, és be is vallotta, hogy ő tette. Elmondása szerint azért, hogy megmutassa a gyerekeknek, hogyan mászik egy mókus a fán – mondta a Borsnak az egyesület elnöke, Lehoczky Krisztián.

A rendőrség megbízta a természetvédelmi egyesületet, küldje el a tetemet vizsgálatra, hogy kiderüljön: élt-e még, amikor felkötötték a fára. Ha igen, akkor állatkínzás miatt eljárás indulhat a férfi ellen, akire állítólag több panasz is van a lakóktól.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!