Elképesztő

2020.01.14. 18:35

Ember nagyságú sügért fogott a szerencsés pecás (fotó)

Florida eddigi legöregebb fűrészes sügérféléjét, egy legalább 50 éves és 160 kilós epinephelus nigritust fogott ki még decemberben egy horgász.

This undated handout photo obtained January 13, 2020 courtesy of the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission shows a 350-pound Warsaw grouper caught in waters off Florida thought to be 50-years-old. - Jason Boyll of Sarasota, Florida caught the 350-pound grouper on December 29, 2019 in about 600 feet of water using just a hook and line, according to the Florida Fish and Wildlife Conservation Commission’s Wildlife Research Institute. (Photo by Handout / Florida Fish & Wildlife Conservation Commission / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /FLORIDA FISH AND WILDLIFE CONSERVATION COMMISSION/HANDOUT " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: Florida Fish & Wildlife Conservation Commission / AFP

Fotó: AFP

A Floridai Halászati és Vadvédelmi Bizottság Kutatóintézete a napokban hozta nyilvánosságra egy Facebook-bejegyzésben, hogy a horgásznak az intézet kutatóprogramjának eddigi „legöregebb példányát sikerült kifognia”.

Jason Boyll és 160 kilós zsákmánya
Fotó: Florida Fish & Wildlife Conservation Commission / AFP

Az intézet biológusai a hal fülkövének (otolith) vizsgálatából állapították meg az állat korát. A kálciumszerkezetű fülkő a csontos halakban az agy mögött található.

A halat egy amatőr horgász, Jason Boyll fogta Florida nyugati partjainál, 182 méteres mélységből. A horgász a zsákmányról egy fotót is posztolt, amelyen jól látható, hogy a 160 kilós hal nagyobb, mint ő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!