túlsúlyos volt

2020.05.14. 07:37

Elaltatták Rufust, az online sztárrá vált német hiúzt

Az állatkert igazgatója, Thomas Leier szerdán emlékezett meg a népszerű állatról, amely éppen 15 éves lett volna.

Forrás: Shutterstock

El kellett altatni Rufust, az online sztárrá vált túlsúlyos hiúzt megromlott egészségi állapota miatt egy német állatkertben.

A bajorországi Schweinfurt Wildpark szerdán jelentette be, hogy Rufus hónapok óta betegeskedett, túlsúlya megterhelte legyengült szívét és légzési nehézségei voltak. Gyorsan romló állapota miatt március 13-án döntöttek úgy az állatkert szakemberei, hogy elaltatják a hiúzt, hogy megkíméljék a további szenvedéstől.

Az állatkert igazgatója, Thomas Leier szerdán emlékezett meg a népszerű állatról, amely éppen 15 éves lett volna.

Rufus 2006-ban egy svéd állatkertből érkezett Németországba, ahol az első években számos utódja született. Miután azonban ivartalanították, és eltört az egyik lába, elhízott, és 43 kilós lett, holott a hiúzok súlya általában 16-30 kilogramm között van. Leiter is elismerte, hogy Rufus „kövér volt”. Németország legkövérebb hiúzaként emlegették a médiában.

A hiúzt 2018-ban ismerte meg a világ, miután megjelent róla egy fotó a neten. A képet egy amerikai gyorsétteremlánc is felhasználta reklámjaihoz. Ezt követően az állatkerti gondozók diétára fogták, sovány hússal etették és testmozgásra bírták.

Pár kilót le is dobott, de élete végéig túlsúlyos maradt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!