fokozott erőfeszítés

2017.11.06. 14:35

95 ragadozót távolítottak el a Disney World közeléből

A Disney vállalat a gyermekhalált okozó tavalyi aligátortámadás óta 95 aligátort távolított el floridai élményparkjának területéről.

Tavaly júniusban egy kétéves gyermeket ragadott el egy aligátor a Disney Grand Floridian élményparkjának strandjáról. A kisfiú a sekély vízben játszott az apja közelében, amikor a több mint kétméteres ragadozó elkapta, és magával hurcolta.

A halálesetet a rendőrség balesetnek nyilvánította, és a szülők nem perelték be a Disneyt. A Disney World elnöke, George Kalogridis támogatásáról biztosította a családot, és egy világítótornyot is emeltek a kisfiú emlékére.

A tragédiát követően a Disney fokozott erőfeszítéseket tett, hogy népszerű orlandói szórakoztatóparkja területéről az aligátorokat eltávolítsa, az utóbbi 15 hónap alatt 95 példányt fogtak be, kétszer annyit, mint a megelőző hasonló időszakban.

A floridai halászati és természetvédelmi bizottság szerint 2006 májusa és 2015 augusztusa között több mint 220 aligátort távolítottak el a helyszínről. A tízéves periódus után pedig több mint negyven példányt fogtak be 2015 júniusa és 2016 júniusa között. A kisgyermek tragédiája 2016. június 14-én történt.

Az államban 1,3 millió aligátor él. Az elmúlt két évben 16 ezer példányt fogtak be lakott területek közelében. A Disney World látogatói ugyanakkor arra panaszkodtak, hogy kevés a figyelmeztető tábla, amely jelzi a víz közelében leselkedő veszélyt.

A Disney illetékesei ugyanakkor arról számoltak be, hogy az elmúlt évben fokozott erőfeszítéseket tettek a látogatók biztonsága érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!