zsákmánynak nézhette

2020.07.28. 10:37

Cápa ölhetett meg egy nőt az amerikai vizeken

Cápatámadásba halhatott bele egy nő hétfőn az amerikai Maine állam partjainál, ahol korábban mindössze egyszer jegyeztek fel hasonló provokálatlan cápatámadást.

GANSBAII Great White Shark on the surface - Dyer Island South Africa. attracted with food Biosphoto / Sylvain Cordier

Forrás: AFP / Biosphoto

Fotó: Sylvain Cordier

A maine-i parti őrség szerint egy szemtanú Bailey Island közelében látta úszni a nőt, amikor az megsérült „egy cápatámadásnak tűnő” incidens során.

Két kajakozó partra segítette a nőt, akihez mentőt is hívták, ám végül a helyszínen halottnak nyilvánították.

James Sulikowski cápaszakértő szerint korábban mindössze egyetlen provokálatlan cápatámadást dokumentáltak Maine-ben. Az Arizonai Állami Egyetem számára kutatásokat végző szakember szerint

lehetséges, hogy a ragadozó zsákmánynak nézte az úszót.

A parti őrség arra kéri az úszókat és a hajósokat, hogy legyen körültekintőek Bailey Island környékén és kerüljék a nagy tömegben együtt úszkáló halakat és a fókákat.

A nemzetközi cápatámadás-dokumentáció (ISAF) éves adatai szerint a 2019-ben világszerte feljegyzett 64 provokálatlan cápatámadásból a legtöbb – 21 – Floridában történt és ezek közül 5 volt halálos kimenetelű.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!