százmilliós érték

2019.02.09. 15:36

Bőröndben akartak angolnákat csempészni Horvátországból

Őrizetbe vettek két dél-koreai utast a zágrábi nemzetközi repülőtéren, mert több mint negyedmillió élő angolnaivadékot akartak kicsempészni Horvátországból.

22 October 2018, Mecklenburg-Western Pomerania, Goldberg: A fisherman reaches with his hands into a bucket filled with pre-stretched (fed) young eels. For 25 years, the "Landesanglerverband MV" has occupied eels worth around 100,000 euros annually. The campaign "Save the European Eel" should contribute to the conservation of eels in Mecklenburg-Vorpommern. Photo: Danny Gohlke/dpa-Zentralbild/dpa

Fotó: dpa Picture-Alliance/AFP

A szerdán előállított férfiak

nyolc bőröndben összesen 252 ezer fiatal európai angolnát akartak külföldre vinni.

Az európai folyókban honos angolnák nagyon megritkultak

az 1980-as évek óta, ezért szigorú védelmet élveznek.

A csempészek akár börtönbe is kerülhetnek „védett természeti javak elpusztítása” miatt. A lefoglalt szállítmány piaci értékét a horvát rendőrség 3 millió kunára (130 millió forint) becsülte.

A Távol-Keleten drága ínyencfalatnak számít az angolna.

A kis angolnákat átmenetileg egy zágrábi állatkertben helyezték el.

Borítókép: Németországban is kampányt szervezetek az európai angolnák védelmére, itt éppen a pomerániai Goldbergben mentik a kis angolnákat

AFP / dpa Picture-Alliance / dpa-Zentralbild / Danny Gohlke

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!