kattintásvadászok

2018.02.21. 12:25

Bálint gazda népszerűbb Sebestyén Balázsnál is

Egy több százezres rajongói csoportra komoly reklámkampányt lehet építeni, ezért a hírességek mindent megtesznek egy-egy lájkért a közösségi oldalakon.

Budapest, 2017. október 16. A magyar népművészet és közművelődés kategóriában Prima Primissima-díjra jelölt Bálint György kertészmérnök (Bálint gazda) budapesti otthonában 2017. október 16-án.

Forrás: MTI Fotó

A Marketing és Média magazin január 19-ei gyűjtése alapján készült listán olyan sztárok állnak, akik rend­szeres szereplői a kereskedelmi tévék műsorainak, magánéletükkel tele a sajtó. Egyetlen kivételként a lista hetedik helyén áll Bálint gazda, aki a maga 417 ezer követőjével ezen a ja­nuári napon még Sebestyén Ba­lázst is megelőzte a népszerűségi listán – olvasható a Bors cikkében. A 98 éves „ország kertésze” maga kezeli közösségi oldalait, közel a százhoz is használja a mai technikai eszközöket, az üzenetekre minden esetben saját maga, pár órán belül válaszol. Oldalán természetesen a növénygondozással kapcsolatos írásokat találni elsősorban.

Megházasodott, a gyerekvállalást tervezgeti, műsorai sikerrel futnak, a Facebookon pedig átlépte a bűvös egymilliós határt rajongóinak a száma. Kasza Tibi igazán sikeres évet tudhat maga mögött. Kasza örül az első helynek.

Van, aki szükséges rosszként éli meg a közösségi média jelenlétet, de nekem az életem részévé vált nagyjából öt évvel ezelőtt, és ez már így is marad. Túlzás nélkül mondhatom, hogy a legnagyobb cégek állnak sorba, hogy velem dolgozhassanak. Friss házasként egyetlen dolog szab határt en­nek, hogy szeretnék több időt tölteni a szerelmemmel, hamarosan kisbabát tervezünk, és nem akarok olyan apuka lenni, aki Facebook-statisztikákat ele­mez ahelyett, hogy a gyerekével játszana – mondta a Borsnak Kasza Tibi, akinek a sokáig listavezető Rubint Rékát sikerült megelőzni.

Bár a legtöbben természetesen a karrierjük miatt tartják fent a közösségi oldalaikat – például hogy minél többen nézzék meg a videoklipjeiket, riportjaikat, közéleti szereplésüket -, abban mindenki megegyezett, hogy a legtöbb lájkot (tetsziket) mégsem ilyen tartalommal lehet elérni, hanem bizony bulváros, magán­életi képekkel, szövegekkel.

Az én Facebook-oldalam 2010 óta működik, és évről évre egyre többen vagyunk. A közösségi média számomra munkaeszköz is. Az én oldalamon a magánéletem ré­szei­ből igyekszem az egészséges mértéket tartani és publikálni, természetesen erre van a legnagyobb igény, ezért vékony jégen, óvatosan lépkedek. Az oldalon a zenék mellett a gyerekeimről készült képek kapnak a legtöbb lájkot – mondta az ötödik helyen álló L.L. Junior, aki szerint a felhasználóknak is leginkább ezek a bejegyzések fontosak, amikor be tudnak lesni egy-egy híresség életé­be.

Borítókép:  Bálint György (Bálint gazda) kertészmérnök

Forrás: MTI/Czimbal Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!