elveszve az autópályán

2018.04.03. 09:58

Autóbalesetben pusztult el egy cirkuszi elefánt (videó)

Elpusztult egy elefánt, két másik pedig megsérült, amikor az állatokat szállító cirkuszi kamion felborult hétfőn Spanyolország délkeleti részén - közölték a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy a jármű összesen öt elefántot szállított.

An image grab taken from a video released by the Direccion General de Trafico (DGT), the government department that oversees Spain's road network, shows an injured elephant being lifted and loaded into a truck after a circus truck crashed on a highway near Pozo Canada in the central region of Castilla-La Mancha on April 2, 2018. An elephant died and two others were injured when a circus truck carrying them crashed on a Spanish highway, prompting an elaborate rescue after the animals tipped onto the road. The truck was overtaking a slow vehicle on the highway near Pozo Canada in the central region of Castilla-La Mancha when it suddenly overturned, said a spokeswoman for the DGT. / AFP PHOTO / Direccion General de Trafico (DGT) / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / DIRECCION GENERAL DE TRAFICO (DGT)" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFP/Direccion General de Trafico (DGT)

Fotó: HO

Az Albacete tartománybeli Pozo Canada községben történt baleset helyszínén készített videofelvételen látszik, ahogy a mentőszolgálat daruval emeli ki az egyik sérült elefántot, míg az elpusztult példány letakarva hever az út melletti árokban, a többi állat pedig szabadon kószál a helyszínen.

A spanyol polgárőrség a Twitteren számolt be a történtekről és közzé is tett egy fényképet, amelyen egy egyenruhás polgárőr látható háttérben a kószáló elefántokkal.

A spanyol közlekedési minisztérium illetékese a mikroblogportálon azt írta, hogy az előzetes vizsgálatok szerint a kamion felborult, amikor megpróbált megelőzni egy másik járművet.

Borítókép: AFP / Direccion General de Trafico (DGT) / HO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!