500 millió dolláros ladik

2018.10.25. 07:16

A Titanic hasonmása 2022-ben indul hódító útjára

Az eredeti tervek szerint először 2016-ban, majd 2018-ban bocsájtották volna vízre a Titanic II-t.

A projektről lassan kezdtek elfeledkezni az emberek, az USA Today tudomására jutott azonban, hogy a hajó építése nem állt le, sőt, 2022-ben 2400 fős utaslétszámmal, és 900 főt számláló kiszolgáló személyzettel, eredeti útvonalán indulhat hódító útjára a tragikus körülmények között elsüllyedt Titanic hasonmása – számol be róla a hirado.hu.

Mint írják, a hajó először Dubai kikötőjéből fut majd ki, onnan pedig két hetes úttal ér majd az angliai Southamptonba. A jéghegynek ütközött hajó eredeti útját ezután járja majd végig, a jeges észak-atlanti térségen keresztül hajózik majd New York-ba.

Az épülő luxushajó szinte minden részletében ikertestvére elődjének – ismerteti a cikk. A belső tereket egy az egyben visszaadó replika, hűen névadójához, megtartja a törökfürdőt, a klasszikus tornatermet, a díszlépcsőt, a dohányzó szobát, a Marconi termet és a Párizsi kávéházat is.

A 885 láb hosszú (270 méter), 174 láb magas (53 méter) és 40 ezer tonna súlyú monstrum ezúttal nem szegecselt, hanem hegesztett hajótesttel rendelkezik majd, illetve a gőzgépeket is modern dízel-elektromos meghajtási rendszer váltja majd.

A 840 kabinos hajó, három osztályon 2435 utast lesz képes szállítani, és ebben nincs benne a tervezett 900 fős legénység

– teszik hozzá.

Az 500 millió dolláros hajó a gazdag ausztrál üzletember és politikus Clive Palmer agyszüleménye, aki a Blue Star tulajdonosa is egyben.

Borítókép: részlet az 1997-es Titanic c. filmből. Forrás: facebook.com/TitanicMovie/File

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!