szerencse dolga

2019.07.11. 07:18

A Niagara-vízesésbe zuhant egy férfi, majd egy kövön ülve várta a mentést

Túlélte a zuhanást egy férfi, aki az amerikai-kanadai határvidéken található Niagara-vízesésbe esett – közölte a kanadai rendőrség szerdán este.

Niagara Falls is seen from Niagara Falls, Ontario, Canada on May 26, 2018. The Journey Behind the Falls takes visitors down 150ft. by elevator to two observation decks and two portals located directly behind the Falls. The water thunders down the Falls at 65 kilometers per hour. (Photo by Patrick Gorski/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Patrick Gorski

A tájékoztatás szerint a hatóságokat egy „válsághelyzetben lévő férfi” miatt riasztották, aki átmászott a vízesés kanadai oldalán található 57 méter magas Patkó-zuhatag szalagkorlátján.

A férfit a víz magával ragadta a mélybe.

Később nem életveszélyes sérülésekkel megtalálták: egy kövön üldögélt a folyóban.

Sajtójelentések szerint

ez a negyedik ismert eset, amikor valaki – minden segédeszköz nélkül – túlélte a zuhanást a Niagara-vízesésben.

Sok kalandorszellemű próbálkozott már azzal, hogy mentőmellénnyel, vagy más úszóalkalmatossággal – így akár hordóban – vágjon neki a Niagara-vízesés „meghódításának”. Számos ilyen próbálkozás azonban halállal végződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!