Szokatlan rendőri húzás

2018.07.30. 09:31

A Facebook segített megoldani egy 13 éve holtan talált síelő rejtélyét

A férfi 64 évvel ezelőtt, épp a születésnapján tűnt el: most igazolódott csak be, hogy meghalt. Ma 94 éves öccse annak idején két hónapon át kutatott utána.

Egy síelő földi maradványait 2005-ben találták meg Olaszországban, a Matterhorn (Monte Cervinio) olasz oldalán, 3100 méteres magasságban.

A holttesttel együtt talált tárgyak (ruházat, sífelszerelés, szemüveg, karóra) alapján a hatóságok csak azt tudták megállapítani, hogy egy jómódú férfiról és vélhetően francia állampolgárról van szó. Mivel 13 évi keresés sem hozott eredményt,

az olasz rendőrség június végén szokatlan módon a Facebook közösségi portálon kért segítséget az azonosításhoz.

A felhívást rádión hallotta egy francia nő, Emma Masnen, akinek nagybátyja, az alenconi születésű

Henri Le Masne, a francia pénzügyminisztérium egykori tisztségviselője 1954. március 26-án, 35. születésnapján tűnt el, miután egyedül síelni ment Bleuil-Cervinia üdülőparadicsomban,

Valle d'Aosta tartományban, ahol erős viharba keveredett. Annak idején öccse, a ma 94 éves Roger két hónapon át kutatott utána Torinó és Cervinia között.

A hozzátartozók által küldött fotó alapján az olasz hatóságok megállapították, hogy a hegyen holtan talált és a fényképen szereplő férfi azonos szemüveget viselt. Később egy DNS-vizsgálat kétséget kizáróan igazolta a rokoni kapcsolatot az Alpokban szerencsétlenül járt síelő és Roger Le Masne között.

Roger Le Masne elmondta, hogy bátyja nőtlen volt, és szerette a maga útját járni. Két hétre foglalt szállást a síparadicsomban, szobájában 35 ezer olasz líra és 5000 francia frank készpénzt találtak. Földi maradványainak megtalálásakor Rossignol márkájú fém síléceket találtak nála, amilyeneket annak idején csak kevesen engedhettek meg maguknak.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Pexels

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!