Nem kívánt lakótársak

2019.10.31. 09:16

70 ezer méh költözött be egy ausztrál ház mennyezetébe (videó)

A szakembereket a házban lakó pár riadóztatta, mivel zümmögést hallottak.

Salt Lake City, 2019. május 21. Nektárt gyûjtõ méhek a Denise Hunsaker méhészetben Salt Lake Cityben 2019. május 20-án, a méhek világnapján. Az ENSZ a méhészetek helyzetére és fontosságára hívja fel a figyelmet a világnappal.

Forrás: MTI/AP

Fotó: Rick Bowmer

Egy óriási méhkaptárnyi, 60-70 ezer méhet távolítottak el egy ausztrál ház tetőszerkezetéből. A szakembereket a házban lakó pár riadóztatta, mivel zümmögést hallottak a mennyezetből.

Láttuk, hogy hol repülnek be a tető alá, és többször meg is csíptek minket, mikor elmentünk a ház mellett

mesélte a ház egyik tulajdonosa kedden az ausztrál ABC televízióban. Hozzátette, hogy zümmögést és kapirgáló neszeket is hallottak felülről.

Paul Wood méhész szerint a méhek feltehetően azért költöztek a pár házába, mert azon a környéken, Brisbane északi külső kerületében kevés a fa. A méhek augusztusban, szeptemberben és októberben rajzanak Ausztráliában.

Egy fa koronájában gyülekeznek két-három napig, és új otthont keresnek. Sajnos mivel nem maradt elég fa, a házak üregeit választják

magyarázta Wood.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ru9CVNkFHMA

A becslések szerint 10-15 kiló méz lehetett a ház mennyezetében. Wood kénytelen volt lyukat ütni a tetőn, és azon keresztül szippantotta ki a méheket egy különleges, erre a célra kialakított dobozba, amellyel egy megfelelő méhkaptárba tudják szállítani őket.

Ha a méhek a falban vagy a mennyezetben vannak, csak egy méhész vagy kártevőirtó tud segíteni, de ilyen nagy mennyiségű méz tönkre tudja tenni a mennyezetet is

figyelmeztetett a szakember.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!